Επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Επίσκεψη στο Ιστορικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Στο πλαίσιο του μαθήματος Μεσαιωνική και Νεότερη Ιστορία η Β1 τάξη του σχολείου μας με πρωτοβουλία της καθηγήτριάς τους κ. Σ. Καραπατσιά και με συνοδεία της ιδίας και της κ.Γκουλιάκου επισκέφθηκε τον Φεβρουάριο το Ιστορικό Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στην Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο πλαίσιο ενός εξειδικευμένου προγράμματος στις αίθουσες Επεξεργασίας και Συντήρησης Αρχαιολογικών Ευρημάτων καθώς και στην σταθερή έκθεση βυζαντινού ενδιαφέροντος του μουσείου. Επίσης στα παιδιά δόθηκε η ευκαιρία να ξεναγηθούν και στην περιοδική έκθεση του μουσείου «Η Θεσσαλονίκη της κατοχής 1941-1944 μέσα από την φωτογραφική συλλογή Βύρωνα Μύτου» όπου υπήρχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από γερμανούς στρατιώτες της Κατοχής.

Έτσι μπόρεσαν να γνωρίσουν μια παλαιότερη όψη της πόλης μας.

Με αυτήν την επίσκεψη, λοιπόν, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β1 μπόρεσαν να αδράξουν την ευκαιρία και να πάρουν πληροφορίες τόσο για το μάθημα της Βυζαντινής Ιστορίας όσο και για το επάγγελμα του αρχαιολόγου και του συντηρητή αρχαιοτήτων αλλά και να ενημερωθούν για την τοπική ιστορία της Θεσσαλονίκης.