Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2022

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 2022

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου

Την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου μας, η γιορτή για την επέτειο της 28ης  Οκτωβρίου 1940. Την ευθύνη για τη διοργάνωσή της είχαν οι εκπαιδευτικοί Πελιβανίδου Αφροδίτη και Καρολίδου Σωτηρία.

Μετά την ανάγνωση του μηνύματος  για την επέτειο της υπουργού Παιδείας, ο Διευθυντής κ. Κωλέττας Σωτήριος, παρέδωσε τη σημαία στη σημαιοφόρο Κούρου Ελένη απονέμοντας συγχαρητήρια στην ίδια, καθώς και στους παραστάτες για την επιτυχία τους.

Ακολούθησε η απονομή των αριστείων και βραβείων για την επίδοση των μαθητών/τριών κατά το σχολικό έτος 2021-2022.

Στη συνέχεια, έγινε σύντομη αναφορά στα ιστορικά γεγονότα σχετικά με την ιταλική εισβολή και την αντίσταση των Ελλήνων στους Γερμανούς  από τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Κωλέττα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 31/10/2022 με τη διδακτική επίσκεψη όλων των μαθητών/τριών  του σχολείου μας, στα Οχυρά του Ρούπελ στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Εκεί οι μαθητές/τριες  είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στις υπόγειες στοές και να ξεναγηθούν στο μουσείο με τα διάφορα εκθέματα (οπλισμός, στολές, σημαίες, φωτογραφίες).

Ολοκληρώνοντας, ευχόμαστε στα παιδιά μας να τιμούν πάντα τους ένδοξους αγώνες των προγόνων μας και να διαθέτουν  ιστορική γνώση και μνήμη, όπως τόνισε και ο Διευθυντής  στη σύντομη ομιλία του.