Ημέρα Θεάτρου

Ημέρα Θεάτρου


Ένα βήμα τη φορά!

Μία θεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της συγγραφέως  Μαρίας Στεφάνου.

Η  παράσταση που παρακολουθήσαμε  με τίτλο "Ένα βήμα τη φορά" ήταν μία πολύ διαφορετική παράσταση σε σχέση με αυτές που έχω παρακολουθήσει  και μπορώ να πω πως με εξέπληξε θετικά, δημιουργώντας μου ποικίλα συναισθήματα, καθώς την απόλαυσα πάρα πολύ.

Μέσα από τη ματιά ενός μικρού κοριτσιού της Ερμιόνης η οποία πάντα έβγαινε πρώτη χωρίς να την νοιάζει τίποτα άλλο, διδασκόμαστε πολλά πράγματα. Πιο συγκεκριμένα,  μόλις η Ερμιόνη χάνει την πρωτιά και τη γη κάτω από τα πόδια της, θα ξεκινήσει ένα μεγάλο και συναρπαστικό ταξίδι μαζί με τον «Περαστικό», με στόχο να τη βοηθήσει να βρει ξανά τον δρόμο της και να μάθει να περπατά μόνη της.

Έτσι, όλοι εμείς, που ταξιδεύουμε  μαζί της, μαθαίνουμε,  όπως και αυτή, να αγαπάμε πάντοτε τον εαυτό μας, να τον σεβόμαστε και να τον εμπιστευόμαστε, γιατί ο εαυτός μας είναι αυτός που μετράει στη ζωή μας, μια και όλοι οι άλλοι θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από αυτή, χωρίς να αποτελούν μια σταθερή παρουσία. Επίσης, από την κάθε οδό που περπατάμε μαζί της και με το ανάλογο τραγούδι, μαθαίνουμε να εκτιμούμε, πρωτίστως, τα θέλω μας, τις ανάγκες μας, να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να αναγνωρίζουμε τα εμπόδια που  βρίσκονται μπροστά μας,  ώστε να τα προσπερνάμε. Όμως, αν στην αρχή δεν τα καταφέρουμε, ας μαθαίνουμε τουλάχιστον από τα εμπόδια και τα λάθη μας.

Τέλος, αυτό που εγώ θεώρησα ως το πιο σημαντικό ηθικό δίδαγμα είναι ότι εμείς τα κάνουμε όλα δύσκολα στη ζωή μας, όμως μετά μπαίνουμε στην κούρσα των συναισθημάτων, μαθαίνοντας να στεκόμαστε μόνοι μας στα πόδια μας, μέχρι να αφήσουμε όλες τις αποσκευές που είναι άχρηστες για εμάς και μας βαραίνουν.  Τότε μόνο, λοιπόν, με ελεύθερα πια τα χέρια μας θα μπορέσουμε τελικά να αγκαλιάσουμε τον εαυτό μας!

Λιάνα Μπαντούλα Β2