Πανελλήνιοι Αγώνες Τέχνης 2023

Πανελλήνιοι Αγώνες Τέχνης 2023

Την 1η Φεβρουαρίου 2023 και μέρα Τετάρτη,16 από τους  μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης. Η συμμετοχή τους ήταν προαιρετική και φυσικά με την ενυπόγραφη  συναίνεση των γονέων και κηδεμόνων τους. Οι Αγώνες  Τέχνης δίνουν  τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των σχολείων να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναζητήσουν δημιουργικές και εποικοδομητικές διόδους επικοινωνίας. Η συμμετοχή τους μάλιστα σε τέτοιους αγώνες ενδυναμώνει την ψυχολογία τους, βελτιώνει την κοινωνικότητά τους και αποτελεί μια ιδανική ευκαιρία, για να συναντηθούν, να επικοινωνήσουν και να δημιουργήσουν.

Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού ήταν: «Η μνήμη όπου και να την αγγίξεις πονεί.» (Γιώργος Σεφέρης, «Ημερολόγιο καταστρώματος Γ΄/Μνήμη, Α΄»).Τα παιδιά, εργαζόμενα για 4  συνεχόμενες ώρες, δημιούργησαν έργα βασισμένα στο θέμα με προσήλωση αλλά και επιμονή, με στόχο την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Αξίζουν συγχαρητήρια σε καθέναν και καθεμία ξεχωριστά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ιδιαίτερα η καθηγήτρια των εικαστικών, Νικολαΐδου Χαρά, νιώθουν περήφανοι για όλες τις υπέροχες προσπάθειές τους, όποια και να είναι τα αποτελέσματά των Αγώνων. Ευχαριστούμε  επίσης τον διευθυντή του σχολείου μας Σωτήριο Κωλέττα, για την ομαλή συνεργασία και την συνδρομή του στην διεκπεραίωση του εγχειρήματος .

Τα  έργα των μαθητών απεστάλησαν με κούριερ  στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη τα οποία έχουν αναλάβει την διοργάνωση, τα έξοδα του οποίου ανέλαβε το κυλικείο μας!

Νιώθουμε νικητές ότι και να γίνει!