Εκδρομή Γ γυμνασίου στην Αθήνα 2024

Εκδρομή Γ γυμνασίου στην Αθήνα 2024

Τι είναι μια εκδρομή για τα παιδιά;

Είναι ότι πρέπει για να ανοίξουν οι ορίζοντες τους και παράλληλα να αποφορτιστούν από τη  ρουτίνα της καθημερινότητας. Το σχολείο μας λοιπόν επέλεξε ως εκπαιδευτικό προορισμό τη Βουλή των Ελλήνων και κατ? επέκταση την πρωτεύουσα!

Η Αθήνα είναι ένας τόπος με αρχαία ιστορία, σπουδαία ιστορικά μνημεία, γραφικές γειτονιές στο ιστορικό κέντρο, σύγχρονη αρχιτεκτονική στα προάστια.

Η εικόνα της Αθήνας δε θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς τις παραλίες της, τα βουνά της, τον υπέροχο ουρανό και ήλιο της, την παραδοσιακή της κουζίνα και φυσικά την έντονη νυχτερινή ζωή της. Όλα αυτά μας φιλοξένησαν με ανοιχτή αγκαλιά!

Ξεκινήσαμε από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το υπέροχο Μουσείο της, θαυμάσαμε τα δημιουργήματα του χρυσού αιώνα του Περικλή, περπατήσαμε στην Πλάκα, στο Μοναστηράκι, στα Αναφιώτικα. Δεν παραλείψαμε το Σύνταγμα, το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και φυσικά την προγραμματισμένη επίσκεψη μας στη Βουλή των Ελλήνων!  Μείναμε άφωνοι μπροστά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου απολαύσαμε τα Νεοκλασικά κτίρια. Μια ξεχωριστή επαφή με την παράδοση έζησαν οι μαθητές μας στο μοναδικό Μουσείο Μπενάκη.

Τέλος η παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης χάρισε αληθινή ψυχαγωγία στα παιδιά μας που σημειωτέον η συμπεριφορά τους ήταν άψογη.

Από τη δική μας πλευρά, οι καθηγητές προσπαθήσαμε να φυτέψουμε στις καρδιές τους τις καλύτερες εικόνες  και εμπειρίες και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο σπόρος αυτός βρήκε γόνιμο έδαφος και η εκδρομή στην Αθήνα θα μείνει στους μαθητές μας αξέχαστη!