Συμμετοχή μαθητών/τριών του 1ου Γυμνάσιου Σταυρούπολης στο Μαθητικό Συνέδριο

Συμμετοχή μαθητών/τριών του 1ου Γυμνάσιου Σταυρούπολης στο Μαθητικό Συνέδριο "Ο Ελληνισμός από την Άλωση της Πόλης έως την ίδρυση του Ελληνικού κράτους"

Από τις πολύ παλαιές εποχές τα μεγάλα ιστορικά συμβάντα ενέπνεαν τους πάσης φύσεως καλλιτέχνες, λογοτέχνες, ποιητές, ζωγράφους, να δημιουργήσουν σημαντικά έργα τέχνης. Έτσι, και η Ελληνική Επανάσταση ενέπνευσε πολλούς ζωγράφους διαφόρων εθνικοτήτων να δημιουργήσουν εξαίρετα έργα που αναφέρονται σε πολλά γεγονότα και πρόσωπα της Επανάστασης. Υπάρχει πληθώρα ζωγραφικών έργων που αναφέρονται στις μάχες, τις ναυμαχίες και τους πρωταγωνιστές αυτών.

Την επιμέλεια και παρουσίαση της εργασίας έκαναν οι μαθήτριες Ασλανίδου Παναγιώτα, Καρατσά Ελισάβετ, Λεγνωσίδου Ευλαμπία, Μαστορή Ελευθερία, Μπαντούλα Ιουλία Αναστασία, Μουστακίδου Ουρανία, Παπαοικονόμου Αθηνά και Πολυχρονιάδου Δήμητρα. Οι μαθήτριες παρουσίασαν έργα γνωστά, πολλά απ? αυτά, στο ευρύ κοινό και μας βοήθησαν να αντιληφθούμε πώς φαντάστηκαν οι διάφοροι ζωγράφοι, Έλληνες και ξένοι, αυτά που συνέβησαν και πώς τα απεικόνισαν.

Καταπληκτική, τέλος, ήταν η συμμετοχή της χορωδίας μας, υπό την επίβλεψη της Καδιανά Σοφίας, Μουσικού του σχολείου μας, στο Μαθητικό Συνέδριο και η οποία απέσπασε το καθολικό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.